- bosse............................
المنصب :
الـمـسـاهـمـات : 375
تاريخ التسجيل : 12/07/2008
العمر : 33
مزاجـــــى :
علم البلد :
المهنه :
هوايتي :
القلب :
لعشاق البيتزا وايطاليا
الجمعة 18 يوليو 2008, 2:49 pm
بيتزا الأيطالية
مقادير عجينة البيتزا السميكة ::::
2 كوب و نصف دقيق
3 ملاعق صغيرة خميرة
ثلاث أرباع كوب ماء
ملعقة صغيرة سكر
2 بياض بيضة بدرجة حرارة الغرفة
ملعقة صغيرة خل
3 ملاعق طعام زيت زيتون
ملعقة صغيرة ملح
ملحوظة : أضفت مع الدقيق قليل من الاوريجانو و الريحان المجفف و الثوم البودرة للطعم
الطريقة :::::
في وعاء واسع نخلط الدقيق مع الملح و نضعه جانبا
نخلط الخميرة مع السكر في كوب الماء و نتركه لمدة من 6-10 دقائق حتى يتفاعل
نخلط بقية المقادير مع الدقيق ونعجن جيدا لمدة 3 دقائق
سوف تلصق العجين قليلا من الممكن إضافة قليل من الدقيق
نغطي العجين بكيس بلاستيكي ونضعها في مكان دافئ لمدة 40 دقيقة
بعد أن تخمر العجين نضعها على سطح مرشوش عجين جيدا حتى لا تلصق
نقوم بفردها باليد أو النشابة
نشكلها دائريا
نفرد العجين اكبر من الصينية قليلا حتى تطوى الأطراف بشكل تجميلي
نضع العجين على ورق الزبد أو أي ورق خاص بالفرن ثم نضعه في الصينية
بعد وضع العجين في الصينية نقوم بالضغط باليد(نضع قليل من الدقيق باليد عند الضغط حتى لا تلصق العجين) بخفة وترتيب الأطراف كما هو موضح
نصب ملعقة أو اثنين زيت زيتون ونفرشها على العجين بخفة
ونتركها على الأقل 5 دقائق قبل وضع المكونات عليها
نضع عليها صلصة الطماطم اللذيذة
ثم نضع عليها المكونات المفضلة لدينا ( فلفل بكل الالوان – بصل – مشروم – طماطم مقطعة حلقات – زيتون – جبنة شيدر – جبنة موزاريلا) أي شئ يخطر على بالك
ندخلها في منتصف الفرن على درجة حرارة 425 درجة لمدة 15 دقائق أو اقل إلى أن تحمر من اسفل وتنضج ثم نخرجها ونتركها تبرد قليلا قبل التقطيع والتقديم
وبصحة والعافية
مقادير عجينة البيتزا السميكة ::::
2 كوب و نصف دقيق
3 ملاعق صغيرة خميرة
ثلاث أرباع كوب ماء
ملعقة صغيرة سكر
2 بياض بيضة بدرجة حرارة الغرفة
ملعقة صغيرة خل
3 ملاعق طعام زيت زيتون
ملعقة صغيرة ملح
ملحوظة : أضفت مع الدقيق قليل من الاوريجانو و الريحان المجفف و الثوم البودرة للطعم
الطريقة :::::
في وعاء واسع نخلط الدقيق مع الملح و نضعه جانبا
نخلط الخميرة مع السكر في كوب الماء و نتركه لمدة من 6-10 دقائق حتى يتفاعل
نخلط بقية المقادير مع الدقيق ونعجن جيدا لمدة 3 دقائق
سوف تلصق العجين قليلا من الممكن إضافة قليل من الدقيق
نغطي العجين بكيس بلاستيكي ونضعها في مكان دافئ لمدة 40 دقيقة
بعد أن تخمر العجين نضعها على سطح مرشوش عجين جيدا حتى لا تلصق
نقوم بفردها باليد أو النشابة
نشكلها دائريا
نفرد العجين اكبر من الصينية قليلا حتى تطوى الأطراف بشكل تجميلي
نضع العجين على ورق الزبد أو أي ورق خاص بالفرن ثم نضعه في الصينية
بعد وضع العجين في الصينية نقوم بالضغط باليد(نضع قليل من الدقيق باليد عند الضغط حتى لا تلصق العجين) بخفة وترتيب الأطراف كما هو موضح
نصب ملعقة أو اثنين زيت زيتون ونفرشها على العجين بخفة
ونتركها على الأقل 5 دقائق قبل وضع المكونات عليها
نضع عليها صلصة الطماطم اللذيذة
ثم نضع عليها المكونات المفضلة لدينا ( فلفل بكل الالوان – بصل – مشروم – طماطم مقطعة حلقات – زيتون – جبنة شيدر – جبنة موزاريلا) أي شئ يخطر على بالك
ندخلها في منتصف الفرن على درجة حرارة 425 درجة لمدة 15 دقائق أو اقل إلى أن تحمر من اسفل وتنضج ثم نخرجها ونتركها تبرد قليلا قبل التقطيع والتقديم
وبصحة والعافية
رد: لعشاق البيتزا وايطاليا
الجمعة 18 يوليو 2008, 2:54 pm
ايوه كده انتى حبيبتى وصاحبتى وكفاه هههههههههههههه
انا مكن عشاق البيتزا بجد
بموت فيها لدرجه انى اتعلمت ازاى اعملها بايدى ههههههههه
شوفتى الخيبه تسلمى يا سكره ويا احلى قطه
الاكلات زى العسل كلها بجد
انا مكن عشاق البيتزا بجد
بموت فيها لدرجه انى اتعلمت ازاى اعملها بايدى ههههههههه
شوفتى الخيبه تسلمى يا سكره ويا احلى قطه
الاكلات زى العسل كلها بجد
- _The_Master_............................
المنصب :
الـمـسـاهـمـات : 222
تاريخ التسجيل : 14/05/2008
العمر : 38
مزاجـــــى :
المهنه :
القلب :
رد: لعشاق البيتزا وايطاليا
الجمعة 18 يوليو 2008, 3:23 pm
تسلم ايدك بوسى انا فين نصيبى بقى من الاكلات دى كلها
بدل ما اسيح فى المنتدى واقول يا جماعه بوسى طلعت احسن بنوته بتطبخ هنااااااااااااااااا
ههههههههههههههههههههههه
متخافيش هجيبلك زباين كتير اوى هههههه تسلمى يا جميل
بدل ما اسيح فى المنتدى واقول يا جماعه بوسى طلعت احسن بنوته بتطبخ هنااااااااااااااااا
ههههههههههههههههههههههه
متخافيش هجيبلك زباين كتير اوى هههههه تسلمى يا جميل
- bosse............................
المنصب :
الـمـسـاهـمـات : 375
تاريخ التسجيل : 12/07/2008
العمر : 33
مزاجـــــى :
علم البلد :
المهنه :
هوايتي :
القلب :
رد: لعشاق البيتزا وايطاليا
الجمعة 18 يوليو 2008, 4:30 pm
انا كمان بموووووووووت ف البيتزا
نصيبك ماتستناش يجيلك انت اللى دور عليه وخده
نصيحة جديدة هههههههههههههههههه
ميرسى على مرورك
نصيبك ماتستناش يجيلك انت اللى دور عليه وخده
نصيحة جديدة هههههههههههههههههه
ميرسى على مرورك
- bosse............................
المنصب :
الـمـسـاهـمـات : 375
تاريخ التسجيل : 12/07/2008
العمر : 33
مزاجـــــى :
علم البلد :
المهنه :
هوايتي :
القلب :
رد: لعشاق البيتزا وايطاليا
الثلاثاء 29 يوليو 2008, 8:24 pm
هو حد يقدر ياكل عليك حاجة
نصيبك محفوظ
نصيبك محفوظ
رد: لعشاق البيتزا وايطاليا
الأربعاء 30 يوليو 2008, 12:05 am
تسلم ايدك يا رب
هاتى بقى نصيبى يلا
علشان جعان وتعبان ومفلس
هاتى بقى نصيبى يلا
علشان جعان وتعبان ومفلس
- bosse............................
المنصب :
الـمـسـاهـمـات : 375
تاريخ التسجيل : 12/07/2008
العمر : 33
مزاجـــــى :
علم البلد :
المهنه :
هوايتي :
القلب :
رد: لعشاق البيتزا وايطاليا
الأربعاء 30 يوليو 2008, 1:00 am
ياحرام
حاضر ثوانى الطلب يوصل بس لازم تقول رايك
حاضر ثوانى الطلب يوصل بس لازم تقول رايك
- وائل جمعة............................
المنصب :
الـمـسـاهـمـات : 116
تاريخ التسجيل : 29/05/2010
العمر : 26
المهنه :
هوايتي :
رد: لعشاق البيتزا وايطاليا
الإثنين 31 مايو 2010, 11:31 pm
تسلم ايدك يا قمر
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى