- Mema...mema............................
المنصب :
الـمـسـاهـمـات : 220
تاريخ التسجيل : 28/05/2010
العمر : 30
مزاجـــــى :
علم البلد :
المهنه :
هوايتي :
فطائر تركية بحشوات مختلفة
السبت 29 مايو 2010, 6:31 pm
المقادير1-
العجين
3 كوب دقيق
¼ كوب سكر
½ كوب زيت خضار
1 ملعقة صغيرة ملح
¼ كوب زبادي
1 كوب ماء
2- مكونات الحشوات المختلفة
2-1 حشوة اللحم (فطيرة لحم تكا)
شرائح لحم بتلو صغيرة
فلفل أحمر مقطع مكعبات صغيرة
طماطم مقطعة مكعبات صغيرة
ملح و فلفل
كمون مطحون
فلفل أحمر حار (اختياري)
بقدونس مفروم ناعم
بصل مفروم ناعم
2-2 حشوة السبانخ
زيت زيتون
بصل مفروم ناعم
طماطم مفروم ناعم
سبانخ طازجة مسلوقة (أو مجمدة ) مع التخلص من الماء
ثوم مفروم ناعم
ملح و فلفل
شطة (اختياري)
سماق
2-3 حشوة الجبن ( جبن بالعجين)
جبن عكاوي (مبشور و منقوع في الماء لمدة 6 ساعات للتخلص من الملح)
جبن موتزاريلا مبشور
صفار بيض
زيت زيتون
ملح و فلفل
بقدونس مفروم ناعم
نعناع طازج مفروم
الطريقة
- تخلط مكونات العجين كلها في العجانة مع العجن الجيد إلى أن نحصل على عجين أملس متماسك .
- يقسم العجين إلى أقسام متوسطة و يكور كل جزء و يمد على كاونتر مرشوش بقليل من الدقيق و تشكل حسب الرغبة إما على شكل دائري أو شكل القارب و يوضع علي العجين من الحشوات المختلفة .
للحشوات المختلفة
- تخلط كل مكونات الحشو مع التقليب الجيد حتى تتجانس المكونات و يفرد كمية مناسبة من الحشو على العجين المفرود ما عدا منطقة الأطراف و التي نقوم بثنيها إلى الداخل مع الضغط على تلك الحشوة .
- بالنسبة لحشوة السبانخ فيتم وضع المكونات على نار متوسطة الحرارة مع التقليب لمدة خمس دقائق.
- ترص الفطائر على صاج مدهون بقليل من الزيت و تخبز في الرف السفلي في فرن سابق تسخينه على درجة حرارة 220 درجة مئوية
العجين
3 كوب دقيق
¼ كوب سكر
½ كوب زيت خضار
1 ملعقة صغيرة ملح
¼ كوب زبادي
1 كوب ماء
2- مكونات الحشوات المختلفة
2-1 حشوة اللحم (فطيرة لحم تكا)
شرائح لحم بتلو صغيرة
فلفل أحمر مقطع مكعبات صغيرة
طماطم مقطعة مكعبات صغيرة
ملح و فلفل
كمون مطحون
فلفل أحمر حار (اختياري)
بقدونس مفروم ناعم
بصل مفروم ناعم
2-2 حشوة السبانخ
زيت زيتون
بصل مفروم ناعم
طماطم مفروم ناعم
سبانخ طازجة مسلوقة (أو مجمدة ) مع التخلص من الماء
ثوم مفروم ناعم
ملح و فلفل
شطة (اختياري)
سماق
2-3 حشوة الجبن ( جبن بالعجين)
جبن عكاوي (مبشور و منقوع في الماء لمدة 6 ساعات للتخلص من الملح)
جبن موتزاريلا مبشور
صفار بيض
زيت زيتون
ملح و فلفل
بقدونس مفروم ناعم
نعناع طازج مفروم
الطريقة
- تخلط مكونات العجين كلها في العجانة مع العجن الجيد إلى أن نحصل على عجين أملس متماسك .
- يقسم العجين إلى أقسام متوسطة و يكور كل جزء و يمد على كاونتر مرشوش بقليل من الدقيق و تشكل حسب الرغبة إما على شكل دائري أو شكل القارب و يوضع علي العجين من الحشوات المختلفة .
للحشوات المختلفة
- تخلط كل مكونات الحشو مع التقليب الجيد حتى تتجانس المكونات و يفرد كمية مناسبة من الحشو على العجين المفرود ما عدا منطقة الأطراف و التي نقوم بثنيها إلى الداخل مع الضغط على تلك الحشوة .
- بالنسبة لحشوة السبانخ فيتم وضع المكونات على نار متوسطة الحرارة مع التقليب لمدة خمس دقائق.
- ترص الفطائر على صاج مدهون بقليل من الزيت و تخبز في الرف السفلي في فرن سابق تسخينه على درجة حرارة 220 درجة مئوية
رد: فطائر تركية بحشوات مختلفة
السبت 29 مايو 2010, 6:42 pm
ياه يعنى اكل وتحليه كمان لا انا مش قد الكلام ده
تسلم ايدك
تسلم ايدك
- soma cat............................
المنصب :
الـمـسـاهـمـات : 248
تاريخ التسجيل : 16/03/2010
العمر : 38
العمل/الترفيه : لسه بدرى
مزاجـــــى :
علم البلد :
المهنه :
هوايتي :
رد: فطائر تركية بحشوات مختلفة
السبت 29 مايو 2010, 9:40 pm
ايه دا كله حرام عليكى جوعتينى
بس بجدوصفه حلوه وسهله
تسلم ايديكى
عايزين وصفات حلوه كده كتير
بس بجدوصفه حلوه وسهله
تسلم ايديكى
عايزين وصفات حلوه كده كتير
- mizooمـــــــــشرف وعديت الالفــــــــــــين
المنصب :
الـمـسـاهـمـات : 3877
تاريخ التسجيل : 22/08/2009
العمر : 29
العمل/الترفيه : فاضــــى
مزاجـــــى :
علم البلد :
المهنه :
هوايتي :
رد: فطائر تركية بحشوات مختلفة
السبت 29 مايو 2010, 10:15 pm
تسلم ايدك يا ميما
- Mema...mema............................
المنصب :
الـمـسـاهـمـات : 220
تاريخ التسجيل : 28/05/2010
العمر : 30
مزاجـــــى :
علم البلد :
المهنه :
هوايتي :
رد: فطائر تركية بحشوات مختلفة
الأحد 30 مايو 2010, 6:24 am
بجد انا بشكركم على الرد الجميل دا
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى